Posted on

Helistudio/Miles Productions – Stella Polaris

17/03/2018 19:30 - 22:00 Theatergarage

Stella Polaris is een programma met muziek, poëzie en woord uit Estland. Het is een theatraal concert in twee delen. Voor de pauze zingt Heldur Harry Põlda met zijn briljante tenorstem muziek van Tubin, Kapp, Tormis en Pärt. De jonge, meertalige Esten Marten Sirendi en Joonas Tamm laten u in het Nederlands en het Frans luisteren naar poëzie van Ristikivi en Kareva.
Na de pauze spelen Tomas Ooms en Heli Jakobson pianocomposities van Pärt, Tüür en Sisask. Tomas Ooms brengt ook eigen creaties, die geïnspireerd zijn op klanken uit Estland.

Filosoof Tomas Serrien leidt het concert in. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratie voor zijn debuutboek Klank, dat uitkwam bij uitgeverij Houtekiet in december 2017. Tomas opent Stella Polaris met eigen tekst over wat klank is en wat er zo specifiek is aan beleving van muziek.

Heli Jakobson is de drijvende kracht achter Helistudio, een pianostudio in de Borgerhoutse Spillemanstraat die kinderen, jongeren en volwassenen de kracht van pianomuziek bijbrengt.
www.helistudio.be
www.milesproductions.eu

Ticket Type Price Cart
Helistudio/Miles Productions - Stella Polaris – 17-3-2018 – 19:30 12,00

In winkelmand