Posted on

Fred Klee/Jan Ieven – Radio Cachot

06/10/2018 19:30 - 21:00 Theatergarage
[vncp_tickera]

Muziektheater met een rauw randje. Radio Cachot is een verhaal over relativeren, overleven en een nieuwe toekomst opbouwen binnen de vier muren van een Vlaamse gevangenis.
Fred Klee bracht omwille van een creatieve interpretatie van de btw-wetgeving ongeveer vijf jaar van zijn leven door in de Vlaamse gevangenissen. Hij neemt ons in deze muziektheatervoorstelling mee naar de aparte en besloten wereld van een gevangenis, een universum waar soms de wet van de sterkste telt, dan weer de slimste of de kracht van de groep doorslaggevend is. Radio Cachot is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van Klee.
Fred is slim, creatief en goed met de pen en het woord, talenten die de gevangenisdirectie weet te appreciëren. Al snel wordt hij ingezet als onderhoudsman, media-man, hulp-voor-alles en krijgt hij een aantal vrijheden die een ander niet heeft. Het brengt hem op plekken in de gevangenis die niet iedereen zomaar te zien krijgt. Als bezieler van het interne radiokanaal Radio Cachot en de muziekband ‘The Freedom Jailband’ doorloopt het publiek samen met Fred vijf wilde jaren van sterke verhalen, de ontnuchterende realiteit van het gevangenisbestaan en hoe muziek troost biedt aan Fred en vele andere gedetineerden.

Radio Cachot is geen sociale voorstelling. De line-up van muzikanten, de keuze van de songs en de keuze van Walter Janssens (Kommil Foo, ManManMan …) als regisseur getuigen van een muzikaal, inhoudelijk en artistieke ambitie die het verhaal boven een gevangeniscontext wil laten uitstijgen.

Regie: Walter Janssens
Tekst en spel: Fred Klee
Muziek: Fred Klee (gitaar en zang), Patrick Cuyvers (piano en zang), Davy Deckmijn (drums & percussie), Eddy Scheepers (gitaar en zang), Jan Ieven (bas)

Ticket Type Price Cart
Fred Klee/Jan Ieven - Radio Cachot – 24-2-2018 – 19:30 12,00

In winkelmand