Sofie Palmers en Katrien Pierlet – Blanche en Forza, een kakafonie (6+)

29/04/2018 15:00 - 16:00 Theatergarage

Blanche en Forza wonen naast elkaar. Maar elkaar zien en spreken, dat doen ze niet. Blanche heeft het dan ook héél erg druk. Ze kookt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Glaceren, trancheren, marineren. Altijd maar fantaseren over het allerlekkerste gerecht. Liefst van al wil ze een keuken-heldin zijn. Met zelfgemaakte recepten bereidt ze opbeurende gerechten voor mensen in nood. Zoals een ‘integratie-taart’ voor Mohamed of een ‘ik-ben-niet-bang-in-het-donker-cake’ voor Steven.

En Forza is Forza. Forza is niet zo goed met woorden. Ze communiceert liever met geluiden en muziek. Elke dag begraaft ze zich in melodieën en muziekjes. Componeren, concerteren, musiceren. Altijd maar fantaseren over het allermooiste lied. Overal rondom haar zijn er muzieknoten, ritmes en melodieën die haar achtervolgen, wakker houden, of juist troost bieden wanneer ze droevig is. Maar hoezeer Blanche en Forza ook proberen uit te blinken in wat ze doen, het lukt hen niet alleen.

Blanche en Forza (een kakafonie) is een verhaal over eenzaamheid en de zoektocht naar vriendschap.

Na geslaagde samenwerkingen bij Cultuurcentrum Hasselt en BRONKS creërden Katrien Pierlet (Studio Orka, Laika, BRONKS) en Sofie Palmers (HETPALEIS, De Koe, SKaGeN, BRONKS, fABULEUS) samen de filmische locatievoorstelling You May Find Yourself en – nu dus – het ge(s)laagde Blanche en Forza. Voor het Brusselse jeugdtheater BRONKS maakten MAMMOETATNU.

Concept, tekst, spel: Sofie Palmers en Katrien Pierlet
Muziek: Michiel van Cleuvenbergen en Sofie Palmers
Decor: Kristof Oosterlynck

Ticket Type Price Cart
Sofie Palmers en Katrien Pierlet - Blanche en Forza, een kakafonie (6+) - 29-4-2018 – 15:00 5,009,00

Opties selecteren