Dulle gulle Griet (Guusje Van Tilborgh, Heli Jakobson en Erik Vlaminck)

25/05/2018 14:00 - 26/05/2018 21:00 Theatergarage

De Dulle Griet, de raadselachtige vrouw op het gelijknamige schilderij van Pieter Bruegel de Oude in museum Mayer van den Bergh is wereldberoemd. Maar niemand die weet wie ze was of had kunnen zijn:
Een toevallige passante?
Een uitgesloten poorteres?
En wat zegt ze?
Of wat wil ze zeggen?

De fascinatie van actrice Guusje Van Tilborgh voor de figuur van de Dulle Griet gaat terug tot haar studententijd aan de Studio Herman Teirlinck, maar het duurde tot 2011 voor auteur Erik Vlaminck op haar verzoek – voor haar – een intrigerende theatermonoloog schreef over de Dulle Griet van toen en van nu. In de tekst verweeft Vlaminck – die vanuit zijn werkkamer uitkijkt op het Boelaerpark – op meesterlijke wijze de echte en de fantasiewereld door elkaar. Hij laat een waaier aan betekenislagen openvallen tot een compacte brok realiteit: die van een kwetsbare vrouw, alleen met haar herinneringen en de spoken uit het verleden.

Het resultaat is een intiem portret: aangrijpend en levensecht en doorspekt met humor en sappige anekdotes. Actrice Guusje Van Tilborgh prikkelt, ratelt en spartelt door woorden en beelden. Heli Jakobson is een Estse pianiste met een eigen pianostudio in Borgerhout. Daar brengt ze kinderen en volwassenen de liefde bij voor muziek. Exclusief voor de Theatergarage werken ze samen aan deze bijzondere productie.

Tekst: Erik Vlaminck
Spel: Guusje van Tilborgh
piano: Heli Jakobson

Op vrijdag 25 mei 2018 om 14u.
Op zaterdag 26 mei 2018 om 19u30.

Na afloop van de voorstelling vindt een nagesprek plaats met dramaturge Séverine Windels.

www.helistudio.be

Met steun van het district Borgerhout.

Ticket Type Price Cart
De dulle, gulle griet 12,00

Opties selecteren